Kako izazvati menstruaciju ako kasni?! Prirodni načini, čajevi i tablete - Moj ciklus
search

Kako izazvati menstruaciju ako kasni?! Prirodni načini, čajevi i tablete

By | 20 comments
Zanima vas kako izazvati menstruaciju? Pa, ponekad je i to moguće.  Evo nekoliko načina na koje to možete sprovesti u delo!

kako izazvati menstruaciju


Postoji mnogo različitih razloga zbog kojih želite da znate ovo: 
  • ne želite da dobijete menstruaciju kada imate neki važan događaj,
  •  činjenica da vam menstruacija kasni ne uklapa vam se u životne planove
  •  ili vas plaši neželjena trudnoća i želite da dobijete što pre. 
Naposletku, možda vas je PMS nervoza dovela do tačke ključanja i jednostavno želite da se bitka završi. Sve to može biti povod da se zapitate: "Kako da dobijem menstruaciju".

Ne postoji pouzdan način za izazivanje menstruacije, ali se veruje da izvesni čajevi i biljke mogu biti od koristi, kao i promene u načinu života.

Kako da brže dobijem menstruaciju? 


Sigurno vam se desilo da dobijete mesntruaciju nekoliko dana ranije kada odete na duži put ili se spremate za neki važan događaj. Sve ove situacije su stres za naš organizam, ma kako nam godile. Ukoliko se dese pre ovulacije, odložiće krvarenje za nekoliko dana, ali ukoliko ste blizu kritičnog datuma, stres može uzrokovati da brže dobijete menstruaciju.

Čini se kao odlična ideja isprobati Marfijev zakon pa za izazivanje menstruacije uraditi nešto od sledećeg:
 Za slučaj da Marfijev zakon ne proradi, možete isprobati sledeće promene u životnim navikama koje mogu izazvati menstruaciju ranije, a za koje postoji veća verovatnoća da deluju:

  • Opustite se i odvojite neki dan za sebe. Na taj način rešićete se stresa koji je možda kočnica za dolazak očekivanog krvarenja.
  • Ne preterujte sa vežbanjem. Ukoliko se fizički iscrpljujete, stavljate telo u režim preživljavanja u kojem nema mesta za ovulaciju, pa ni za menstruaciju.
  • Ne držite rigorozne dijete. I one su samo još jedan razlog zbog kojeg menstruacija može da vam kasni.
  • Vodite ljubav. Seksualni odnosi poboljšaće kontrakcije materice, što je jedan od načina kako izazvati menstruaciju
  • Stavite tople obloge na stomak ili uživajte u toploj kupki. I to može da pokrene cirkulaciju, aktivira matericu i bude odličan prirodan metod za izazivanje menstruacije.

Tablete za izazivanje menstruacije

izazivanje menstruacije

Pored ovih malih promena u životu koje utiču na nas, za izazivanje menstruacije možete isprobati i tablete. 

One sadrže gestagene, odnosno sintetičke varijante progesterona tako da je to neka vrsta hormonalne terapije.

Postoji nekoliko vrsta tableta za izazivanje menstruacije, a najčešće se koriste "Orgametril", "Duphastone", "Dabroston".

Važno: Ne uzimajte tablete za izazivanje menstruacije na svoju ruku i uvek se pre toga posavetujte sa svojim lekarom!

Pročitajte i kako možete odložiti menstruaciju prirodnim putem.

Prirodno izazivanje menstruacije - da li to ikako može?

Ako vam se ideja sa hormonskim tabletama ne dopada, evo saveta kako izazvati menstrucaiju prirodnim putem - ishranom, čajevima i vitaminima.

Pažnja! Pre upotrebe ovih prirodnih lekova, obavezno proverite da li ste u drugom stanju. Oni deluju na taj način što stvaraju kontrakcije materice, pa njihovom primenom može doći i do pobačaja. 

To nikako NE znači da je to dobar način kako prirodno izazvati abortus. Za takve intervencije, ako je neophono, obavezno se obratite lekaru.


Vitamin C za izazivanje menstruacije



Da li ste znali da vitamin C nije samo dobar za sprečavanje gripa već i odličan odgovor na pitanje kako da dobijem menstruaciju? Ono što treba da uradite za izazivanje menstruacije jeste da počnete da unosite povećane doze ovog vitamina

Kako on deluje? 

Vitamin C povećava proizvodnju estrogena ,utiče na kontrakcije materice i istovremeno blokira progesteron da dopre do materice, što za rezultat ima brži dolazak krvarenja. Možete ga uzeti u obliku suplementa, ali i jesti hranu bogatu ovim vitaminom: navalite na južno voće, paradajz, papriku.

Aspirin za izazivanje menstruacije

Iako zvanično lek za blaže bolove, aspirin koji je u stvari acetisalicilna kiselina preporučuje se često koliko i vitamini. 

 Za izazivanje menstruacije možete isprobati sledeći recept: 2 zgnječena aspirina pomešajte sa pola kašike šećera, pola kašike meda i pola čaše vode. Pijte nekoliko dana, dok ne dobijete menstruaciju. 

Jedite pravu hranu

Pri tom su za izazivanje menstruacije na dobrom glasu mango,papaja i ananas. Celer i peršun sadrže jedinjenje koje se zove apiol, a koje izaziva kontrakcije materice, pa dodajte i njih. Recimo napravite sok. 

Unesite dovoljno gvožđa u organizam 

Razlog za kašnjenje i izostanak menstruacije može biti i u anemiji pa kao način izazivanja krvarenja može od koristi biti unošenje dovoljno gvožđa kroz ishranu. Jedite namirnice poput spanaća, pasulja, crvenog mesa, cvekle. 
Nemojte koristiti suplemente na svoju ruku. Bolje je da pre toga prvo proverite svoju krv, a onda dodate gvožđe u ovom obliku. Možete posumnjati na anemiju ukoliko ste često umorni i iscrpljeni. 

Čaj za izazivanje menstruacije 

čajevi za izazivanje menstruacije

Prirodno izazivanje menstruacije podrazumeva lekovite biljke u te svrhe. Pored onih koje možemo uvrstiti u ishranu, tu su i one koje najlakše konzumiramo kao čajeve. Čajevi, odnosno biljke koje ćemo navesti, u narodu su poznati kao izazivači menstruacije. Iako ovo nije dokazano i ne možete se osloniti na njihovo dejstvo, svakako možete probati, jer mnogim ženama je uspelo. 

Čaj od peršuna za izazivanje menstruacije

Čaj od peršuna je poznat kao prirodno sredstvo protiv neregularnih menstruacija, bolova i slično, pa i za ove svrhe. Spremite ga tako što ćete oprati 1/4 šolje svežeg peršuna. Možete koristiti i suvi, ali sveži ima više hranjivih sastojaka. Prelijte peršun vrelom vodom i ostavite 5 minuta. Procedite i pijte 2 puta dnevno.

Čaj od đumbira za izazivanje menstruacije

Đumbirov koren je biljka koja takođe ima reputaciju biljke za izazivanje menstruacije. Veruje se da povećava toplotu u materici i stvara kontrakcije. Za čaj , potrebna vam je kašičica rendanog korena đumbira. Prelijte sa 2 decilitra vrele vode, ostavite da se prohladi i pijte 2 puta na dan.

Čaj od korijandera


Za pripremu ovog čaja za izazivanje menstruacije potrebno vam je seme korijandera. 1 kašiku semena prelijte sa 2 šolje vrele vode. Neka vri dok se nivo vode ne smanji duplo (dakle na jednu čašu) . Ocedite, pijte 3 puta dnevno.

Čaj od virka


Virak
je biljka poznata kao čuvar ženskog zdravlja i reguliše menstrualni ciklus. Za čaj je potrebno da uzmete kašičicu ovog čaja i prelijete sa šoljom vrele vode. Ostavite 10 minuta da voda pokupi neophodne aktivne sastojke, iscedite i pijte 2 puta dnevno.

Svi čajevi i prirodni lekovi protiv PMS-a mogu potencijalno biti od koristi. Tu su i biljke kao što je piskavica, crni kohoš i mnoge druge.

Prirodno izazivanje menstruacije nije pouzdana metoda, ali ni sasvim bezazlena. Mnoge biljke mogu u većim količinama da imaju sporedne efekte, pa i da izazovu pobačaj i zato ih treba uzimati sa oprezom.

Ipak, ukoliko osećate sve simptome PMS-a koji vas dovode do ludila i dobro poznajete svoje telo i njegov ritam, isprobajte ih - možda vam donesu olakšanje i omoguće da ostvarite neke svoje planove bez komplikacija koje idu u paketu sa menstrualnim krvarenjem. Javite rezultate!
Новији пост Старији пост Почетна

20 коментара:

  1. Анониман11/28/2017

    Da li moze da se spreci trudnoca kada pijemo puno caja od persuna vose pd dozvoljene kolicine.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uopšte nije dobro da pijete bilo šta više od preporučene količine. Postoje i neke jednostavije mere kontracepcije.

      Избриши
  2. Nije istina da caj od persuna izaziva menstruaciju pila sam ga jace od pet dana bukvalno po ceo dan i ostala trudna tako da nemojte verovati u to

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovde i nije reč o čajevima za abortus, nego o onima koji bi mogli da izazovu menstrualno krvarenje ranije kada trudnoća nije u pitanju.

      Избриши
  3. Анониман3/03/2018

    Odličan tekst i saveti. Hvala

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман3/12/2018

    Stvarno ne mogu da shvatim da ima tako plitkoumnih devojaka koje misle da nekim cajem sprece trudnocu? Zar ste toliko neobrazovane i neinformisane?

    ОдговориИзбриши
  5. Mislila je da ce vise cajeva izazvati spontani pobacaj,pise u tekstu.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман6/11/2018

    Pokušala sam prošle godine sa čajem od peršuna u kombinaciji sa đumbirom da izazovem menstrucaiju nekih 5 dana pre zbog odlaska na more i uspelo mi je.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман7/26/2018

    Pijem tablete da dobijem menstruaciju doktor mi je rekao pet dana da pijem al mene interesuje dali da nastavim piti te tablete svih ti pet dana u slucaju ako bi dobila ranije,hvala

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман8/04/2018

    Kondomi sprecavaju trudnocu.Ne igrajte se !

    ОдговориИзбриши
  9. Sekoj mesec dobivam redovno ne kasni mi ali zanima me imam samo jedan dan i mnogo malo krvarim jel ima neko resenje

    ОдговориИзбриши
  10. Cao
    Ovo je 3mesec kako nisaàm dobila a tri testa sam radila
    Negativni su pomozite mi da dobijem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod lekara obavezno da utvrdi razlog ovolikog izostanka menstruacije.

      Избриши
  11. Анониман8/02/2019

    Moze savjet😨😨😨 dobivam obicno krajem mjeseca.. 4 na 5 nisam, 5 na 6 jesam jako slabo..i vise nista, napravila sam 10ak testova, svi negativni🤔

    ОдговориИзбриши
  12. Može savet od kako sam došla u Srbiju prvi devet godina dobijala normalno posle toga mene poremetio se ciklus da li možete da mi pomognete da dobijem ciklus i na koji način,u napred hvala.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман10/20/2019

    Nisam dobila vec 4 meseca a imam17 godina sta trebam da radim

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман10/20/2019

    Nisam dobila 4meseca imam 17 godina i nisam trudna sta trebam da radim

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман10/22/2019

    Devojke, izostanak ciklusa moze znaciti trudnoca, moze biti od stresa ili negog poremecaja, nikad se ne zna. Svakako na svoju ruku nista ne treba raditi, vec se posavetujte sa ginekologom. I bez straha, sve sto se otkrije na vreme, moze bolje da se tretira.

    ОдговориИзбриши

A šta Vi mislite o ovoj temi?