Čaj od peršuna za menstruaciju - kako se sprema i čemu služi - Moj ciklus
search

Čaj od peršuna za menstruaciju - kako se sprema i čemu služi

By | Leave a Comment
Ukoliko vaš ciklus nije kako treba, a posebno u situacijama kada vam menstruacija neočekivano kasni ili ako imate neredovne cikluse, možete posegnuti za peršunom. Čaj od peršuna za menstruaciju nije ništa novo i koristile su ga i naše bake, a evo i čemu služi.


Po čemu je čaj od peršuna za menstruaciju tako poseban?


Čaj od peršuna za izazivanje menstruacije


Postoji više načina da  izazovete menstruaciju prirodnim putem, a čajevi  su jedan od dnjih. Među onima koji imaju  takvo dejstvo je i čaj od peršuna

Kako on deluje?
  • Peršun je bogat vitaminom C, koji je na svoj način zaslužan za izazivanje menstruacije prirodnim putem.
  • Peršunovo lišće izvor je eteričnog ulja koje pomaže  pri regulisanju menstruacije i njenih neregularnosti. Ono poboljšava protok krvi u materici, opušta i omekšava cerviks i time olakšava početak krvarenja.

Da biste iskoristili čaj od peršuna za izazivanje menstruacije potrebno je da budete realni. Ukoliko vam je menstruacija završila pre nedelju dana, besmisleno je izazivati je opet, bez obzira zbog čega to vama treba. Potrebno je vremena da se u materici stvori sloj koji se menstrualnim krvarenjem izbacuje. Ukoliko želite uspeh, potrebno je da od poslednje menstruacije prođe bar 3 nedelje, odnosno potrebno je da novu turu krvarenja očekujete u skorije vreme.

Čaj od peršuna može izazvati menstruaciju nekoliko dana, a ne nekoliko nedelja ranije

Kako pripremiti čaj od peršuna za izazivanje menstruacije?


Pre nego što pređemo na način spremanja čaja, važno je da pre njegove upotrebe ustanovite razlog kašnjenja menstruacije. Budite obazrivi jer jedan od njih  može biti trudnoća, a pročitajte koji su ostali razlozi kašnjenja menstruacije kada znate da nije trudnoća.

Čaj od peršuna za menstruaciju možete pripremiti od suvog i od svežeg lišća. Koren se ne koristi.  Priprema je jednostavna. 
  • Nabavite suvi peršun u prodavnici zdrave hrane. Kašiku suvog peršunovog lišća prelijte sa šoljom tople vode. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Dodajte malo limuna i meda i to je sve.

  • Isto radite i sa svežim lišćem. Kupite sveži peršun (ili uberite -jednostavno se gaji, a koristiće vam i kao začin i kao čaj) i prelijte vrelom vodom pa ostavite 20-ak minuta.

Med i limun nemaju funkciju izazivanja menstruacije, već dodavanja ukusa. Možete i bez njih, ali smo prilično sigurni da će vam čaj više ličiti na supu!

Da bi ovaj čaj delovao potrebno je da se piju 4 šolje dnevno. Rezultate možete očekivati u roku od najviše 3 dana, a iskustva govore da je najčešće dovoljno i jedan dan do dan i po.

Važno!
Nemojte ga koristiti uže od 3 dana. Ovo je prirodna metoda i možda ne deluje na vas, a možda ste i trudni pa zato nema očekivanog krvarenja. Čaj o peršuna verovatno neće izazvati abortus, ali to nije opcija koju treba da isprobavate na svom telu.


Tokom ovog tretmana bilo  bi dobro da ne pijete mnogo vode kako ne biste učinili da aktivne materije budu isprane i izbačene kroz mokraću. Time smanjujete dejstvo čaja. 
čaj od peršuna

Osim toga, ne bi trebalo da pijete mnogo ovog napitka ukoliko imate neko oboljenje bubrega. Previše čaja može takođe da dovede do mučnine, povraćanja i proliva.

Čaj od peršuna kao lek za PMS!


Ako ne uspete da izazovete menstruaciju sa ovim čajem, ne znači da treba potpuno da ga otpišete. Ukoliko su naduvenost i zadržavnje vode simptomi PMS-a sa kojima se suočavate, treba da znate da je peršun odličan diuretik i pomoći će da izbacite višak vode iz tela i osećate se znatno bolje u svojoj koži.


Ukoliko vam je menstruacija neredovna, čaj od peršuna neće je učiniti redovnom i morate potražiti prave uzroke. Ipak, ukoliko oscilacije u vremenu između dva ciklusa nisu prevelike, možete probati da uvedete red i da izazovete krvarenje u pravilnim razmacima uz pomoć ovog čaja. Neće da škodi!







Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?