Neven čaj u ginekologiji - Moj ciklus
search

Neven čaj u ginekologiji

By | Leave a Comment

Saznajte koliki značaj ima neven čaj u ginekologiji. Otkrivamo vam kako se sprema i kako može pomoći kod cisti i bolnih menstruacija.

neven čaj u ginekologiji


Neven je biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Ima snažna antiupalna svosjtva i izuzetan je za negu kože, ali mi ćemo se samo sada osvrnuti na ulogu koju ima neven čaj za žene.

Neven čaj u ginekologiji - upotreba


Više je načina na koji se čaj od nevena upotrebljava za žensko zdravlje i regulisanje menstrualnog ciklusa.On ima antiupalna, antispazmolitička, adstrigentska svojstva i sposobnost da stimuliše protok krvi u predelu karlice .

  • Neven čaj sadrži hemikalije koje ubrzavaju zarastanje rana i regenerisanje tkiva.
  • Ukoliko menstruacija kasni, čaj od nevena može biti jedan od načina kako izazvati menstruaciju.
  • Čaj  od nevena ima sjajno dejstvo na opuštanje glatkih mišića pa ublažava menstrualne grčeve.
  • Smatra se takođe da je koristan za sprečavanje ranih simptoma menopauze kao što su valunzi, glavobolje, mučnina, ali i atrofija vagine.

Čaj od nevena regulisanje menstruacije


Ukoliko pijete čaj od nevena tokom same menstruacije, vrlo je verovatno da će smanjiti bolove. 

Čaj od nevena može izazavati menstruaciju, smanjiti bol i napetost u grudima.

Da bi imao pravovremeno dejstvo, treba da počnete da ga pijete nedelju dana pre očekivanog menstrualnog krvarenja.

Najbolje je da za praćenje ciklusa i tajmiranje nekih terapija koristite neku od aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa.

Čaj od nevena za ciste


Nemali broj žena ima problem sa cistama na jajnicima. Nekim ženama one su veliki problem i izazivaju probleme kao što su kašnjenje menstruacije, bolni ciklusi, pritisak u donjem delu stomaka, bol u donjem delu leđa,obilni menstrualni ciklusi... Ukoliko ih ima više i javljaju se iznova radi se o policističnim jajnicima.  

Uzrok cisti na jajnicima je u disbalansu hormona.One se uglavnom formiraju u periodu pred menstruaciju i često eliminišu se tokom ciklusa. Neke žene i nemaju nikakve simptome i dok ne odu na pregled i ne znaju da imaju cistu na jajniku.

Iako ciste na jajnicima mogu da puknu same od sebe, dešava se i da porastu toliko da moraju da se eliminišu hirurškim putem.

U ovom blažem slučaju,kada ciste nisu velike, možete isprobati prednosti koje nudi neven čaj u ginekologiji.

Kako se pravi čaj od nevena za žene?


Jednostavno. Potrebni su vam suvi cvetovi nevena . 

1 kašiku cvetova prelijete šoljom vrele vode i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Nakon toga procedite i pijete.

Čaj od nevena za ciste možete da pijete samostalno, ali su iskustva pokazala da najbolje rezultate za smanjivanje cisti daje mešavina čajeva.

Čaj od nevena hajdučke trave i koprive


čaj od nevena i hajdučke trave


Iskustva žena sa čajem protiv  cisti govore da za mesec dana do tri meseca ispijanja ove mešavine od čaja nevena, hajdučke trave i koprive mogu da se eliminišu ciste na jajnicima.

Kako se priprema?

Pomešajte jednake količine ovih čajeva da napravite mešavinu biljaka. Da napravite čaj od nevena, hajdučke trave i koprive, kašiku mešavine treba da prelijete vrelom vodom i ostavite da odstoji.

Koristi se 3 puta dnevno. Tretman treba da traje najmanje 3 meseca, nakon čega pravite pauzu.

Kako deluje?

Neven reguliše hormone i deluje protvupalno.

Hajdučka trava za menstruaciju takođe balansira hormone i pomaže kod obilnih menstraucija i krvarenja izazvanih cistama.

Kopriva je izuzetno bogata vitaminima i mineralaima, antiksodanitima, deluje protvupalno o čisti organizam.

Čaj od nevena u trudnoći


Neven čaj u ginekogiji može izazvati pobačaj i ne preporučujue se ženama u trudnoći za internu upotrebu. O njegovoj upotrebi trebalo bi da se posavetujete sa lekarom.

čaj od nevena

Kupka sa čajem od nevena


Neven ima antiupalna svojstva i efikasno se bori sa raznim infekcijama. Kupka od ovih cvetova je odličan način da se koristi neven čaj u ginekologiji.

Kupka se priprema tako što u većoj šerpi hladne vode potopite šolju ili dve cvetova nevena. To treba da odstoji ceo dan kako bi biljka ispustila u vodu neophodne materije. Kada se koristi za kupanje, potrebno je da se ova voda zagreje ili jednostavno sipa u vrelu vodu - prijatnu za kupanje.

Ovakav način upotrebe dobar je za lečenje raznih vaginalnih infekcija odnosno njihovih posledica u vidu svraba, peckanja ili iritacije. Sa samim uzrokom infekcije treba se izboriti na direktan način: ili antibiotikom ili antimikotikom. 

Takođe, efekat ove kupke je i prirodno podmlađivanje intimne regije i smanjenje posledica vaginalne atrofije. Nakon menopauze, zidovi vagine se istanjuju , postaju suvi, javlja se osećaj peckanja i bolni seksulani odnosi. Neven bi trebalo da smanji izraženost ovih simptoma i smanji upale.

Ovo su samo razlozi zbog kojih se koristi neven čaj u ginekologiji. On ima i mnoga druga svojstva zbog kojih je dobar i sigurni smo da će vam, kada ga probate, upravo on postati omiljeni cvet!
Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?