Ne potcenjujte značaj virak kapi za žensko zdravlje - Moj ciklus
search

Ne potcenjujte značaj virak kapi za žensko zdravlje

By | Leave a Comment

Otkrijte zašto svaka žena treba da zna za virak kapi i kako one utiču na žensko zdravlje. Evo zašto su kapi virka toliko dobre.

Veliki je broj onih koji sumnjaju u moć prirodne medicine i u to da neke biljke mogu da im pomognu. Ali to je velika greška zbog koje su kapi virka često potcenjene. 

Nije tajna da su brojne biljke glavni izvor aktivnih sastojaka korisnih u lečenju mnogobrojnih zdravstvenih problema. 

Ako govorimo o ženskom zdravlju, onda je biljka virak ta koja je izvor bioloških aktivnih sastojaka neophodnih za besprekorno zdravlje svake žene.



Virak se može konzumirati u vidu čaja. Pročitajte kako se koristi čaj od virka

Ali to nije jedini način. Postoji jedan još bolji - kapi od virka!

Šta su virak kapi?


Kako se ispostavilo , za mnoge žene je ispijanje čaja od virka teško jer im se ne dopada ukus ili im spremanje čaja oduzima dosta vremena. Alternativa tome su kapi virka.

Virak kapi nisu ništa drugo nego alkohloni ekstrakt nadzemnog dela ove biljke.

U njima je u alkoholu rastvoreno sve ono što je korisno za zdravlje. Za razliku od toplote koja uništi deo korisnih stvari u biljkama, ovde je sve održano.

 Da pomenemo odmah i druge nazive po kojima je poznata ova biljka: vrkuta, gospin plašt i latinski; Alchemilla vulgaris. Međiutim, kada tražite da kupite tinkturu ove biljke, uglavnom ćete je naći kao kapi virka (ne kao kapi gospinog plašta ili slično)


Virak kapi upotreba


Virak je odavno jako cenjena biljka po svojoj lekovitosti i posebno po tome što ubrzava zaceljivanje rana i smanjuje krvarenja bilo koje vrste. Nećemo se sada osvrtati na to da je virak dobar i protiv proliva, a i da kruže tvrdnje da je dobar za mršavljenje. To nije ono zbog čega kažemo da svaka žena treba da zna za virak kapi. Osvrnućemo se samo na to šta mogu kapi virka da učine za žensko zdravlje.
Kapi virka mogu svojim aktivnim sastojcima da izleče ili ublaže sve one zdravstvene probleme koji ugrožavaju reproduktivno zdravlje žene.

Koriste se kod:


Iskustva su pokazala da kapi virka mogu biti od koristi i u smanjenju tumora.

Kapi virka i način njihovog dejstva


Virak sadrži tanine zahvaljujući kojima ima adstrigentska svojstva. 

Šta to tačno znači? 

Ova osobina kapi virka čini da biljka bude gorka i opora i stvara onaj osećaj skupljanja u ustima. Međutim, na isti taj način virak dekuje i na skupljanje krvnijh sudova i zato su kapi virka nenadmašne kada su u pitanju obilna menstrualna krvarenja i njihovo lečenje. Sposobnost ove biljke da ubrza zaceljivanje dokazana je i medicinskim istraživanjima.

Pored toga, virak sadrži i mnoštvo flavonida, fenolne kiseline, antocijane i drugo.
Kapi virka imaju antiupalno, antivirusno i antioksidnatno svojstvo i zaista su jako moćan rastvor u maloj bočici.

Sve u svemu, kapi virka mogu da ublaže obilna menstrualna krvarenja kada se jave, a time onda posledično utiču i na sprečavanje nastanka endometrioze

Kako sad to? 

Nije baš precizno utvrđeno zašto dolazi do endomterioze - stanja kada se tkivo materice širi van njene unutrašnjosti i izaziva probleme. Smatra se da ona nastaje kada mali komadi endometrijama nađu van materice i tu počnu da se ponašaju kao tkivo materice. Endometrijum reaguje na nivo hormona u telu , pa i ovi delovi krvare kada je vreme menstruacije. Obilne i produžene menstruacije smatraju se jednim od uzroka nastanka endometrioze . Manje krvarenja, manje i ostalih propratnih problema.

Kapi virka mogu da smanje bolne menstruacije jer jačaju mišiće materice . Grčenje materice je ono što zapravi i osećate kao menstrualne bolove. Bolne menstruacije mogu biti i posledica endometrioze, ali i nekih izraslina u materici. I tu opet pomažu kapi virka.

 Ciste, miomi, polipi brže zarastaju kada se koriste kapi virka. Sužavanje malih krvnih sudova u ovakvim tkivima dovodi do slabije snabdevenosti krvlju, kiseonikom i hranjivim materijama tih tkiva, pa se smatra da upravo na ovaj način kapi virka mogu da inhibiraju i rast tumora.

Sve to može biti međusobno povezano kada je žensko zdravlje u pitanju i često jedno vuče drugo, a kapi virka vrlo jednostavno mogu da reše sijaset ženskih problema .

Kako se koriste kapi virka


Uobičajeno je da se kapi virka koriste 3 puta dnevno po 30 kapi, najbolje pre jela.

Kada je u pitanju obilno menstrualno krvarenje, onda se uzimanje kapi malo razlikuje, jer je cilj smanjiti problem što pre. Tada se 30 kapi virka uzima 5 puta na dan - na svakih sat vremena.Kada se stanje stabilizuje i obilno krvarenje prestane, nema potrebe da se ovako koriste, nego samo 3 puta dnevno.




Kapi virka trebalo bi da izbegavaju osobe koje koriste lekove za razređivanje krvi jer mogu da smanje njihov efkeat.Takođe, nije loše imati na umu da mogu da smanje apsorpciju gvožđa.

Iako se često preporučuju kao potpuno bezbedne u trudnoći tokom dojenja, činjenica je da nema dovoljno dokaza koji bi potkrepili ove tvrdnje. Zato je najbolje ostati na sigurnom i tokom ovog perioda ne koristiti ih.

Kapi virka iskustva



Iskustva sa kapima virka su pozitivna i upravo zato ih žene i preporučuju jedne drugima. Evo šta su nam neke od njih rekle:

"Kapi virka su mi promenile život. Pre toga sam tokom menstruacije bila potpuno nesposobna za život. Imala sam strašne menstrualne bolove i nisam mogla da idem na posao ili bih na poslu bila poptuno beskorisna. Čula sam za kapi virka po forumima, ali i od žena u društvu . Pila sam i čaj od virka, ali mi nije prijao, pa su mi kapi bile bolji izbor. Evo, oduševljena sam jer problema više nemam! Moje menstruacije više nisu bolne. Osećaj se ne može rečima opisati" rekla nam je jedna Katarina.

" Ja svima preporučujem kapi virka kada se dotaknemo u društvu teme žesnkog zdravlja. A znate kakve smo mi žene - često pričamo o tome. Moje menstruacije su bile jako problematične i obilne, posebno prva dva dana. Izbegavala sam da izlazim bilo gde - gotovo uvek bih se negde izblamirala jer mi je menstrualna krv procurela. Kada sam videla da je vrag odneo šalu, otišla sam kod lekara i doktorka mi je preporučila da probam sa kapima virka da se rešim obilnog menstulanog krvarenja. Pomoglo je ! Konačno imam normalne menstruacije! A iskreno, nisam verovala da kapi virka mogu da mi pomognu! " ispričala nam je Nikolina

Gde kupiti kapi virka i koja je cena



Cena kapi virka na tržištu varira i zavisi od proizvođača, ali i od količine i od toga da li je u pitanju bočica od 30,50 ili 100ml. Obratite pažnju na količinu kapi koje kupujete.

Nadamo se da smo vam malo približili činjenicu da kapi virka i njihova moć nisu za potcenjivanje. Na vama je da se u to uverite praktično!
Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?