Miom na materici lečenje biljem! PROVERENI RECEPTI! - Moj ciklus
search

Miom na materici lečenje biljem! PROVERENI RECEPTI!

By | Leave a Comment
Otkrijte najbolje načine za lečenje mioma na materici biljem. Sakupili smo ih sve na jednom mestu i napravili spisak koji ćete poželeti da sačuvate!

lečenje mioma prirodnim putem

Miom na materici ne mora da bude uvek razlog za brigu. Problem je kada ih ima više ili je jedan, ali veliki. U tom slučaju miomi mogu stvoriti brojne neprijatnosti koje varairaju od obilnih menstrualnih krvarenja koja mogu da dovedu do anemije pa do bolova tokom menstruacije, mokrenja, zatvora.

Smatra se da 3 od 4 žene imaju problem sa miomom na materici u nekom dobu.

Zlu ne trebalo, dobro je da znate kako smanjiti miom prirodnim putem. Onima koji imaju ovaj problem, ovi saveti biće dobrodošli.

Miomi na materici lečenje biljem


Lečenje mioma biljem odnosi se pre svega na čajeve i biljne kapi protiv mioma koje se konzumiraju.

Pa da krenemo redom:

Miomi na materici lečenje biljnim kapima


Tinkture odnosno biljne kapi protiv mioma možete nabaviti u biljnim apotekama ili na internetu. One su jako efikasne zbog velike koncentracije aktivnih sastojaka sadržanih u njima. Neke možete i sami napraviti, daćemo vam recepte. Neke malo bolje ipak su poseban miks biljaka i savršen spoj u kojem svaka biljka ima svoju ulogu, a sve zajedno onu glavnu - da se rešite mioma prirodnim putem.

Skoro sve tinkture prave se na sličan način: Kombinuje se lekovita biljka i alkohol i taj miks sastojaka treba da odstoji neko vreme pre korišćenja. Nakon toga se procedi i koristite kapi ili tinkturu koju ste napravili.

Ako tražite način kako smanjiti miom prirodnim putem, probajte ove tinkture:

Tinktura od nevena za miome


Ovaj biljni lek za miome na materici pravi se od cvetova nevena. Šaka cvetova stavi se u teglu staklenu i prelije sa litrom rakije. Obično se za ovakve stvari uzima komova rakija.
Tinktura od nevena za miome na materici treba da stoji na suncu narednih 14 dana. Povremeno protresite teglu. Nakon 14 dana, procedite i koristite tako što ćete ujutru razmutiti 15 kapi u malo vode ili nakapajte na kocku šećera.

Neven je biljka koja potpomaže zaceljivanje tkiva, omekšava stvrdnuto tkivo materice izobličeno miomima i može vam doneti olakšanje simptoma, a vremenom i postepeno povlačenje mioma.

tinkture protiv mioma

Tinktura od srdačice


Srdačica je biljka iz roda mente. Iako se najčešće koristi kod srčanih bolesti, pokazalo se da odlično utiče na regulisanje ciklusa i da smanjuje grčeve i bolove koji mogu biti pratilac ciklusa kod osoba sa miomima.

Napravite tinkturu od srdačice tako što ćete 1 šolju sušene biljke pomešati sa 5 šolja alkohola od 70%. Za razliku od tinkture nevena, ova treba da stoji na tamnom mestu i malo duže - oko mesec dana. Nakon mesec dana procedite i koristite. 10-15 kapi 3 puta dnevno (ukupno 30-45 kapi na dan)

Biljna tinktura od sijeruše


Sijeruša ili divlja žalfija ili prstenasta žalfija je u narodu poznata biljka za lečenje mioma. Za tinkturu se koristi koren sijeruše. Koren se lepo očisti, isecka i prelije rakijom. 400g korena sa 1 litrom rakije.Čuvati na tamnom mestu 30 dana. Pije se ujutru na prazan stomak jedna čašica (0,3 dl)

Anti miom kapi -više biljaka kao osnova za kapi protiv mioma na materici


Kao što postoje čajne mešavine, tako možete napraviti i kapi za miome koje sadrže više biljaka. Iskustva su pokazala da je najbolje je kada se spoji više biljaka (macina trava, virak, angelika, iđirot, rastavić...) u jednu tinkturu i iskoriste njihove prednosti.

Čajevi protiv mioma na materici

Čaj od lista maline


Jedan od najboljih čajeva za miome na materici je uptravo ovaj. Čaj od lista maline najbolji je u onim slučajevima kada se miomi uzrokuju obilne menstruacije. 

Pročitajte detaljno o benefitima čaja od lista maline.

čajevi za smanjenje mioma prirodnim putem

Čaj od virka za miome


Čaj od virka deluje kao adstrigent i zato je odličan način kako smanjiti miom prirodnim putem. Sužava krvne sudove, smanjuje dotok krvi do mioma, pa i oni polako nestaju. Poznat je po tome da ublažava obilna menstrualna krverenja. 

Čaj od virka ne koristite u trudnoći!

Čaj za lečenje mioma od cvetova krompira


Za ovo vam je potreban neprskan krompir, tačnije njegovi cvetovi. Beru se ujutru, a nakon toga treba da se osuše i samelju.

Čaj za lečenje mioma pirpremate tako što jednu kašičicu mlevnih cvetova prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da odstoji 2 sata. Uzimate 3 puta na dan po jednu kašiku, najbolje pre obroka.

Čaj protiv mioma od maslačka

Mnogi herbalisti veruju da je za pojavu mioma kriva loša funkcija jetre koja ne prerađuje i ne izbacuje toksine (recimo one u vidu gore pomenutih ksenoestrogena). Da biste poboljšali funkciju jetre koristite čaj od maslačka.

Za prirodno lečenje mioma na ovaj način potreban vam je koren maslačka. 1 kašiku korena maslačka prelijete sa šoljom vrele vode. Treba da ključa 15 minuta na laganoj temperaturi i poklopljen. Nakon toga, stavite da 15 minuta odstoji . Pijte 3 puta na dan.

Za rezultate su potrebna bar 3 meseca.

Hajdučka trava za lečenje mioma na materici

Jedan od najboljih čajeva za lečenje mioma na materici prirodnim putem jeste čaj od hajdučke trave. On je odličan za regulisanje menstrualnog krvarenja koje može biti komplikacija izazvana miomima na materici.

1 kašiku suve hajdučke trave prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite 10 minuta da odstoji pa konzumirate.

Čajne mešavine za lečenje mioma na materici prirodnim putem


Kao i kod tinktura i ovde se pokazalo da je ponekad je najbolje pomešati više biljaka. Saznajte kako smanjiti miom prirodnim putem biljnim mešavinama!

Čaj od nevena, koprive i hajdučke trave


Pomešajte 50 g hajdučke trave, 50 g koprive i 100g cevtova nevena. Napravite mešavinu tako što ćete dobro pomešati ove biljke. Koristite tako što 1 kašiku čaja prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da odstoji 20 minuta pa pijte.


Za lečenje mioma ovim čajem potrebno je da isti pijete 3 puta na dan. Uvek pripremite svež čaj.

Ovo je odična kombinacija posebno kada imamo u vidu da obilna menstruacija može da dovede do anemije i gubitka gvožda. Kopriva je bogata gvožđem, neven i hajdučka trava smanjuju obim krvarenja i bolove.

Virak i hajdučka trava


Za ovu čajnu mešavinu za miome potrebno je pomešati jednake delove hajdučke trave i virka. Priprema je standardna: 1 kašika mešavine prelije se sa 2 dl vrele vode.

Pije se 40 dana, po 3 šolje na dan.

Još jedna čajna mešavina za miome na materici

Pripremati čajnu mešavinu tako što ćete pomešati sledeće biljke u jednakim količinama:
  • virak
  • hajdučka trava 
  • neven 
  • očajnica 
  • rastavić 
  • list maline 
  • matičnjak. 

Kao i kod prethodnih mešavina - kašiku bilja prelijete šoljom vrele vode. Ovaj put ostavite da se hladi malo duže - 40 minuta.

Melemi sa vinom, medom i biljem za lečenje mioma na materici


prirodni lekovi protiv mioma

Virak i rusomača za lečenje mioma na materici


Za ovaj prirodni lek protiv mioma na materici potrebno je : 
  • 1 litar belog vina
  • 100 g virka (svežeg)
  • 100g rusomače (sveže) 

Sipajte sve sastojke u staklenu teglu. Ostavite da odstoji dve nedelje na tamnom mestu. Svaki dan promešajte malo.

Terapija traje 30 dana i sprovodi se na sledeći način. Pijete 2 dl i to je količina za ceo dan. Svakih sat vremena otprilike popijte po gutljaj .

Ruzmarin u vinu za lečenje mioma na materici

Ako nemate pirodno, domaće, crno vino bez konzervansa onda se i ne upuštajte u pripremu ovog prirodnog leka za miome na materici. Hemija vam ne treba!

Ako imate ili možete nabaviti, postupak je sledeći:

U staklenu teglu sipajte 40 vrhova svežeg ruzmarina i prelijete litrom crnog vina. Ostavite na tamnom mestu 2 nedelje da odstoji. Nakon toga, pijete čašicu (0,3 dl) svakog jutra na prazan stomak. Terapija traje mesec dana.

Saznajte i zašto je mešavina čuvarkuće i meda odlična za miome.

A postoji i ovo!

Obloge protiv mioma na materici

Još jedan način da smanjite miom prirodnim putem jeste da stavite obloge spolja. O tome smo pisali poseban tekst pa saznajte koje su najbolje obloge protiv mioma.

Biljni lekovi su prirodni, ali ne uvek bezazleni. Zato je dobro da uvek potražite savet od lekara pre upotrebe.

Ukoliko imate jake bolove, komplikacije, teške menstruacije - nemojte odlagati odlazak kod lekara.

Šta su miomi na materici?

Miomi na materici su nekancerozne izrasline koje se još pominju kao polipi i fibroidi. Oni rastu unutar mišića materice, sa spoljašnje strane materice i retko na grliću materice.

Pored toga što se razlikuju po mestu nastanka, razlikuju se i po veličini.

A simptomi?

Iako mogu da izazovu probleme, može se desiti da miomi na materici prođu bez ikakvih simptoma. Ako simptoma i ima, onda su oni u vidu:

  • produžene menstruacije i menoragije (ovo uglavnom kada se radi o miomima koji su u unutrašnjosti materice)
  • ili bolova i neprijatnosti u donjem delu stomaka i leđa , bešici (kada govorimo o onim miomima na materici koji rastu spolja) .
Zapravo, miomi su vrlo česta pojava kod žena, toliko česta da su one koje ih nikad nisu imale prava retkost - veća je verovatnoća da samo nisu znale da ih imaju.

Miomi na materici javljaju se uglavnom u reproduktivnom dobu žene, najčešće između 30-50 godine starosti.



A uzrok?

Uzrok mioma na materici nije tačno utvrđen, ali se smatra da višak estrogena može biti krivac .

Odakle višak estrogena? pitate se.

Hormonski disbalans može biti uzrokovan raznim unutrašnjim poremećajima, jer sve je u našem telu povezano. A tu su i spoljašnji uticaji.

Ksenoestrogeni su hemikalije koje su ljudi napravili i mogu se naći u mnogim proizvodima koje koristimo - od kozmetike do hrane. Te hemikalije ometaju normalne funkcije u našem telu, a posebno rad endokrinog sistema. Ksenoestrogeni imaju sposobnost da se vezuju za estrogenske receptore, što je posebno zabrinjavajuće i problematično za žene koje imaju miome na materici. Oni su osetljivi na estrogen i mogu pod dejstvom tih receptora porasti i postati ogromni ili se namnožiti.

I tada - eto problema!

Ishrana tako može biti uzrok problema. Kada se uhvatite u koštac sa uzrokom, rešili ste pola posla. Zato saznajte kako treba da izgleda ishrana kod mioma.

U težim slučajevima, miomi na materice leče se operativnim putem i tada treba da se obratite stručnom licu.

U lakšim slučajevima i priroda može biti od koristi!  Sada znate kako smanjiti miom prirodnim putem. Pa, isprobajte!


Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?