Najbolje obloge za miome! - Moj ciklus
search

Najbolje obloge za miome!

By | 1 comment
Ove obloge za miome pomoći će vam da miome smanjite i uklonite u nakraćem mogućem roku i sasvim bezbolno. Potpuno su prirodne i nema razloga da ih ne probate. Stižu vam recepti zlata vredni!


Miomi su benigne izrasline unutar materice koje mogu, a ne moraju da prave probleme ženama koje ih imaju. Međutim, onda kada prave probleme, oni nisu nimalo naivni. To zavisi i od broja mioma i od njihove veličine. Miomi na materici mogu da izazovu bolne cikluse, obilne menstruacije, pa na kraju i slabost i anemiju.

Verovatno se sada pitate nešto poput: " Kako obloge za miome, koje se stavljaju spolja, mogu da deluju na nešto što je unutra???"

Mogu! 

Koža je, ne smemo to zaboraviti, naš najveći organ, a ne samo dekoracija na našem telu. Ona apsorbuje prirodne sastojke iz obloga za miome i oni dospevaju u krvotok. Dalje, krvotokom putuju i do samih mioma.

Dakle, obloge su jedan od brojnih prirodnih načina da se rešite mioma.

Ukoliko ovakvi vidovi terapije ne daju rezultate i miomi nastave da prave probleme, eventualno lekar može da preporuči operaciju mioma. To neka bude poslednja opcija. Hajde da pre toga isprobamo sve što možemo!Mi smo zato izdvojili one obloge koje su se prema iskustvu mnogih žena pokazale kao najbolje.

Obloge od ricinusovog ulja za miome


ricinusovo ulje obloge za miome

Ricinusovo ulje uveliko je kod žena popularno u kozmetičke svrhe, jer njegovi sastojci omogućavaju rast kose, trepavica, ali i izbeljuju pege i nepravilnosti u boji kože lica, pa uklanja čak i bradavice. Ovo ulje je moćno jer ga koža dobro upija i ako ste ga ikada koristili onda znate da se i nakon ispiranja ono neznatno oseća – kao da isparava iz kože. Ricinolenuska kiselina je ono što ovo ulje čini posebnim. I tako kako može da ukloni promene na koži, smatra se, ricinusovo ulje koje koža upija uklanja i promene u vidu mioma unutar tela.

Smatra se da ovo ulje poboljšava cirkulaciju, protok limfe i izbacivanje toksina iz organizma i da su toksini jedan od razloga nastanka mioma. 

Pitate se odakle toksini? Reći ćemo vam samo da je kozmetika puna štetnih sastojaka, a o hrani punoj pesticida, aditiva, veštačkih boja i aroma da ne govorimo. Nije na odmet da primenite i ovu antimiom dijetu.

Kako se prave obloge od ricinusovog ulja protiv mioma?


Nađite pamučnu ili lanenu tkaninu koja lepo upija i natopite je ricinusovim uljem. Veličina treba da bude dovoljna da prekrijete donji deo stomaka . Realno, to je puno ulja i velika površina, ali kako je ovo ulje gusto i specifično, ne isparava lako. 

Istu oblogu koristite nekoliko puta, samo je svaki put dopunite malom količinom ulja dok ne postane sasvim zasićena. Nakon toga ne morate dodavati ulje, osim ako primetite da se "ispostila".

Kako se koriste ricinusove obloge?


Ove obloge za miome treba da budu tople. 

Zato preko njih stavite foliju, ili uvijte stomak u nju, a preko možete i neki stari vuneni šal, džemper...nešto vuneno što će držati toplotu. Možete takođe i blago da zagrejete suv peškir ili da koristite termofor. 

Ostaviti ih najmanje pola sata, da bi koža stigla da upije aktivne sastojke iz ulja.Tada se koriste svaki dan

Ne koristiti za vreme menstruacije.

Ako vam je ovo previše cimanja, onda možete 3 puta nedeljno stavljati obloge, ali držati po 2-3 sata ili preko noći.

Ricinusovo ulje je odlično, ali iskreno, fleke koje može da napravi su jako uporne. Da ne pričamo o mogućnosti da vaša lekovita antimiom obloga užegne.

Zato, nije loše da znate i za ovo!

Obloge od preslice za miome


obloge od preslice za miome

Preslica odnosno rastavić je jako moćna biljka koja je u narodu odavno poznata kao lekovita. 

Deluje protivupalno i potpomaže zarastanje rana i tkiva, te se u tom smislu smatra dobrom i za miome na materici.

Za pripremu obloga koristi se osušena biljka koja je neplodna (odnosno nema cvetove). Biljka se bere tokom marta i aprila, kada je u njoj najviše aktivnih sastojaka. Najbolje je da je uberete i osušite sami kako biste znali da je ubrana baš ta koja vam treba - bez cvetova.

Kako se pravi obloga od rastavića?

Sušenu biljku staviti u cediljku i držati iznad ključale vode. Potrebne su 3 šake suve biljke. Kada omekša , spremna je da pusti svoje sokove. Zamotate je u gazu ili pamučnu krpu i mlaku stavite na donji deo stomaka.

Kako se koristi ?

Kao i obloga od ricinusovog ulja, i ova je najbolja kada je topla. Zamotajte zato preko toga foliju koja sprečava gubitak toplote, pa preko stavite šal ili nešto slično.

Najbolje je koristiti tokom noći. Preporuka je da se kosirti svaki dan, najmanje 2 nedelje.
U nedostatku rastavića, jer ga možda niste ubrali na vreme ili to vreme tek treba da dođe, ne očajavajte i ne trpite nego probajte nešto čega uvek ima!

Obloge od kupusa za miome


obloge od kupusa za miome
Listovi kupusa jednostavno imaju moć da izvuku upalu. Ova obloga zahteva malo više strpljenja i angažovanja, ali se na kraju može isplatiti.

Kako napraviti antimiom obloge od kupusa?  


Uzmite nekoliko listova kupusa, toliko da možete da prekrijete donji deo stomaka. Pošto su oni dosta kruti, potrebno je malo da ih istučete (može čekićem za meso, na primer) kako bi omekšali i pustili sok. Možete ih eventualno malo izgužvati rukama.

Kako se koriste?


Na stomak se namaže malo maslinovog ulja, a onda poređa kupus. To se uvije folijom i šalom. Potrebno je koristiti bar mesec i po dana. Držite što duže, najbolje preko noći kada nemate obaveze. 

Nemojte koristi kada imate menstruaciju.

Alternativa antimiom oblogama


Ukoliko nemate vremena za ovo ili mislite i dalje da spoljašnji tretman ne može da doprinese da miomi nestanu ili se smanje, probajte sa oralnom upotrebom prirodnih preparata. Tu već imate veći izbor biljaka. Rastavić može da se koristi kao čaj, neven je odličan za zarastanje tkiva, a tu je i angelika, iđirot, i čuveni virak.


Kakva su vaša iskustva? Imate li vi neke delotvorne obloge za miome? 
Ako imate, podelite sa nama i našim čitaocima kojima će sigurno biti od koristi. 

Новији пост Старији пост Почетна

1 коментар:

  1. Анониман10/27/2021

    Поред облога може се користити и чај од мешавине хајдучке траве, русе и невена. Увече се три кашике мешавине прелију са 0,7л прокувале воде. Чај се процеди након 30 минута. Попије се пред спавање 0,2л. Остатак се сипа у стаклену теглу и затвори поклопцем. Сутрадан се пола течности попије пред доручак, а друга половина пре ручка. Чај се пије 2-3 месеца.
    Такође, препарати за уклањање миома материце се могу наћи и у манастиру Раваница.

    ОдговориИзбриши

A šta Vi mislite o ovoj temi?