Kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja - upotreba, vrste i iskustva - Moj ciklus
search

Kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja - upotreba, vrste i iskustva

By | Leave a Comment
Saznajte šta kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja mogu da učine za vas koje vrste postoje i kada bi trebalo da ih koristite, a kada ne!


kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja




Obilna menstrualna krvarenja ne samo da mogu do dovedu do neprijatnosti ako vam menstruacija procuri, nego mogu imati i neke ozbiljnije posledice. Anemija je , recimo, jedna od njih. Svima može da se desi obilna menstruacija ponekad, ali ako se to često dešava, onda se ovakvo stanje naziva menoragija. Tada vam mogu zatrebati kapi za prestanak menstrualnog kravrenja.

Ukratko, kapi za zaustavljanje menstraucije biće vam od koristi ako imate menstruaciju koj traje duže od 7 dana (produžena menstruacija) ili ako tokom menstruacije imate potrebu da menjate uloške ili tampone na svaka 2 sata i to neodložno ( a ne samo higijene radi) .
Kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja mogu biti dobar način da stvari dovedete u red.

Odmah da budemo jasni: Kapi za prestanak menstrualnog krvarenja ne deluju momentalno, nisu magične i ne moćete ih koristiti da skratite menstruaciju i prekinete jer idete na more ili tako nešto.

 Ako vam to treba, bolje saznajte nešto o odlaganju menstruacije.

Što se obilnih menstruacija tiče, ove kapi vremenom daju odlične rezultate i mogu da doprinesu da vaše menstruacije budu manje problematične i manje obilne.

Kako deluju kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja


Kao i kod svakog leka, bilo da je u pitanju prirodni ili medicinski preparat, ključnu ulogu igraju aktivni sastojci koji utiču na simptome i uzroke nekog stanja. U ovom slučaju, kada govorimo o kapima za prestanak menstrualnog krvarenja, aktivni sastojci imaju antihemoragična i adstrigentska svojstva.

Šta to tačno znači?

·         Antihemoragična svojstva odnose se na sposobnost nekog aktivnog sastojka da vrši  hemostazu. Hemostaza nije ništa drugi nego prestanak krvarenja.

·         Adstrigentna svojstva odnose na sposobnost nekih aktivnih sastojaka da skupljaju i šire tkiva u našem organizmu.

Kapi za zaustavljanje kravrenja mogu biti prirodne ili medicinske i mi ćemo ovde sada predstaviti šta to mogu i jedne i druge i kada se koje koriste.

Prirodne kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja


Prirodne kapi, kao što možete naslutiti iz naslova, aktivne sastojke nalaze u nekim prirodnim izvorima. Virak je biljka koja je kod nas i šire poznata po ovom svom svojstvu da ublažava obilna krvarenja pa se upravo kapi virka preporučuju kao prirodne kapi za zaustavljanje menstrualnog kravrenja.

Kapi virka konkretno su bogate taninima koji su veoma korisni za sprečavanje menstrualnih odliva.Dodatno, virak sadrži i salicilnu kiselinu, bliskog rođaka acetisalicilne kiseline koja se nalazi u aspirinu. Zato ove kapi za zaustavljanje krvarenja ujedno mogu i da ublaže menstrualne grčeve.

Kapi konopljike deluju tako što uspostavljaju hormonalnu ravnotežu. Neravnoteža u hormonima može da dovede do zadebljalog endomertijuma pa time i do obilnijih menstruacija pa i bolova.


Preporuka je da se kapi virka za obilna menstrualna krvarenja uzimaju nedelju dana pre očekivane menstruacije.

Da biste znali kada da počenete, potrebno je da znate kako se računa menstrualni ciklus ili da imate ove aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa. Ovo zbog toga što je potrebno 3-5 dana da kapi počnu da deluju.

Obilna menstruacija može biti redovna pojava kod nekih žena. Tipično je javljanje ovog problema kod žena u perimenopauzi.

 Metylergometrin kapi za zaustavljanje krvarenja




Kada se govori o medicinskim kapima za zaustavljanje krvarenja koje se koriste u akušerstvu, obično se misli na metilergometin kapi (metylergometrin kapi)  Ove kapi deluju tako što sto utiču na skupljanje glatkih mišića, uključujući pre svega mišiće materice.

Međutim, ovaj lek ima niz nuspojava i zato se koristi se ograničeno vreme.

Obično lekari prepisuju metilergometrin kapi za zaustavljanje krvarenja nakon abortusa, spontanog pobačaja ili porođaja, kako bi se brže izbacili eventualni zadržani  ostaci tkiva. Deluje veoma brzo i efekat traje nekoliko sati (i preko 6 sati) .

Metilergometril kapi za zaustavljanje kravarenja koristi se, dakle, samo u nekim hitnijim situacijama i nisu varijanta primenjiva za obilna menstualna kravrenja.

Metilergometrin kapi za zaustavljanje krvarenja ne koriste se tokom trudnoće, dojenja. Mogu izazvati promene u krvnom pritisku, mučnine, zamućen vid, glavobolje  i ne treba ih uzimati na svoju ruku već isključivo po nalogu lekara.

Kapi za zaustavljanje menstrualnog krvarenja dakle nisu baš sasvim isto što i kapi Metilergometrin koje takođe zaustavljaju krvarenja. Iako su ginekološka, ova krvarenja kod kojih se primenjuje metilergometrin nisu menstrualna ni redovna, pa se ni kapi ne koriste redovno ni često.

Sa druge strane, priodne kapi za zasutavljanje menstrualnog krvarenja mogu da pomognu baš kod obilnih menstruacija i ako je to ono što vam treba, onda su one mnogo  bolja opcija.


Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?