Čaj od pirevine za miome - recept i prednosti - Moj ciklus
search

Čaj od pirevine za miome - recept i prednosti

By | 4 comments

Čaj od pirevine za miome je jedno od rešenja koje možete probati. Otkrijte šta je, kako se pravi i na koji način deluje. 

Šta je pirevina?

Verovatno se većina vas srela sa ovom biljkom, misleći da je obična trava. Zapravo, čak i obične zelene trave ima mnogo vrsta. 
Pirevina (Graminis rhizoma) je biljka iz roda pšenice, samo što nema toliko razvijen klas, pa se u te svrhe i ne koristi. Baštovani je preziru, a mnogi i ne znaju da nije običan korov. Jako je otporna na sve uslove, jako ju je teško istrebiti i kada je povučete iz zemlje, može se desiti da povučete ceo metar trave. To nije koren. To je čitava mreža isprepletena ispod zemlje - takozvani rizom. E pa upravoj taj rizom je ono što vam treba da napravite čaj od pirevine za miome. 


Kako deluje čaj od pirevine za miome


Dok neki veruju da je ova biljka dosadan korov, fitoterapeuti znaju da je ovo jedna veoma lekovita biljka. Rešava mnogobrojne probleme, ali ono što je bitno kada je čaj od pirevine za miome u pitanju jeste da veoma uspešno smanjuje upale kože i sluzokože. Takođe, pomaže i kod povređenih krvnih sudova. 

Miomi su izrasline na tkivu materice koja je jedan vid sluzokože. Oni su estrogenski zavisni pa često variranja ovog hormona u telu utiču i na same miome. Ponašaju se slično kao tkivo materice i može se desiti da krvare onda kada je vreme za menstrualno krvarenje. Neki smatraju da je to pucanje mioma u pitanju, ali nije baš tako. 

Bilo kako bilo, tada nastaju obilna menstrualna krvarenja, a neretko i bolni ciklusi. Nekad mogu proći neprimećemo, a nekad mogu biti i problematični.

Saznajte detaljno: Koliko je opasan miom na materici.

Kako se u miomi na neki način poremećaj krvnih sudova i promena na sluzokoži, čaj od pirevine za miome se pokazao kao vrlo koristan. 



Kako se pravi čaj od pirevine za miome




Zapravo, ne priprema se klasičan čaj nego odvar rizoma pirevine. Čaj podrazumeva prelivanje biljnih materija vrelom vodom. Ovaj čaj priprema se sa hladnom vodom. 

Postupak je sledeći. Kašika čaja prelije se sa 2 dl hladne vode. Onda se to poklopi i postepeno zagreva do ključanja. Nakon ključanja, opet treba ohladiti čaj od pirevinw,  pa procediti. Mogu da se piju do dve šolje dnevno. 

Savet: Možete spremiti i nešto veću količinu, pa držati u frižideru i piti po potrebi.

Uz ishranu protiv mioma, možete imati pun pogodak.

Čaj od pirevine za miome - iskustva

Što se iskustava tiče, nismo ih našli mnogo. Naišli smo na priču jedne žene koja je na ovaj način sasvim eliminisala miom na materici koji je bio zreo za operaciju. Čuli smo i sporadična iskustva žena kroz razgovore da je odličan čaj od pirevine za miome. 

Gde nabaviti čaj od pirevine?


Pirevina ili pirika je široko rasprostranjen korov. Možda ćete poželeti da ga jednostavno uberete negde. Ipak, razmislite 2 puta. Ne bi bilo dobro da je zemljište na kom raste tretirano pesticidima. Zato je možda sigurnije kupiti čaj od pirevine. Ima ga u biljnim apotekama. Pola kilograma košta oko 180 dinara. Možete ga nabaviti i online

Imate li vi iskustva sa čajem od pirevine protiv mioma? 
Ako imate, podelite ih u komentaru sa našim čitaocima. 


Новији пост Старији пост Почетна

4 коментара:

  1. Nikada mi nece biti jasno zasto ginekolozi prvo ne preporucuju prirodne preparate, pa onda jake terapije. Alernativa i tek kako pomaze

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato mi sami istrazimo i onda se konsultujemo sa lekarima. Meni je mnnogo prirodnh lekova cak i ukusno i konzumirla bih ih i bez nekog problema koji je potrebno resiti

      Избриши
  2. Ali interesantno mi je da sam pitala ginekologa i dobila odgovor "pa da , to moze dosta da pomogne". Strasno je to sto su mi prvo dali hormone

    ОдговориИзбриши
  3. Ja moram reci da je mojoj suprugi bas lekar preporucio, tako da i dalje ima onih koji ne krecu rigoroznim merama.

    ОдговориИзбриши

A šta Vi mislite o ovoj temi?