5 najboljih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa - Moj ciklus
search

5 najboljih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa

By | Leave a Comment
Kako pamtite datum poslednje menstruacije i predviđate sledeću? Vodite evidenciju ili nagađate?  Danas postoje aplikacije za praćenje ciklusa koje omogućavaju da takve stvari više ne nagađate i ne pratite ručno, već da ih uvek ponesete sa sobom. Da, tako je - kada se sledeći put zapitate "Kada sam ono zadnji put dobila menstruaciju?"   nećete  morati da se prisećate da li je to bilo na nekoj žurci, onda kada ste omiljene bele pantalone obogatile za jednu crvenu fleku ili vam se menstruacija desila kada je bio pun Mesec. Biće dovoljno da pogledate u svoj telefon.


Danas se mnogi od nas ne odvajaju od svojih pametnih telefona i oni zauzimaju sve značajniju ulogu u našem životu.

I vi ste takve? 

Ovo su aplikacije koje morate probati



"Period tracker" je zanimljiva, krajnje ženstvena i romantična aplikacija koja je napravljena tako da se prilagodi vašem ciklusu. Sam dizajn je pun cevtića, srculenaca, leptirića i idealna je za tinejdžerke, premda će se i mnoge pripadnice starije dobi oduševiti ovakvim dizajnom. Dok mnoge aplikacije i kalkulatori na koje smo nailazili širom interneta baziraju svoje računanje na prosečnoj dužini trajanja menstrualnog ciklusa od 28 dana, "Period tracker" se trudi da bude tačniji. On prati vaša zadnja tri ciklusa, na osnovu njih izračunava prosečnu dužinu trajanja vašeg ciklus te tako može tačnije da predvidi kada su vam plodni dani  i kada možete da očekujete krvarenje. Pored toga što prati datume, aplikacija vam omogućava da u nju unesete i vaše PMS simptome  - fizičke promene, raspoloženja, grčeve, glavobolje i slično te na taj način možete dobiti potpuniju sliku o svom ciklusu. 





"Clue" je još jedna sjajna aplikacija za praćenje ciklusa koja, za razliku od prethodne, nije romantizovana i deluje mnogo ozbiljnije. "Clue" prati vaš ciklus,  pokušava da uhvati šablon po  kom se pojavljuje i šalje vam podsetnik kada je vreme da dobijete menstruaciju, kada da očekujete PMS i kada su vam plodni dani.  Ima čak 28 kategorija po kojima možete pratiti vaš ciklus, uključujući emocije, grčeve, san pa čak i stanje vaše kose
Sa aplikacijom počinjete tako što unesete datum poslednje menstruacije i prosečnu dužinu trajanja ciklusa. Ukoliko ste ranije vodili tačnu evidenciju o ciklusu, Clue vam omogućava da unesete i te podatke i tako vam pruža tačnije informacije. Što više informacije dajete i što duže vas prati, Clue postaje sve tačniji. Na ovaj način ćete imati tačnu evideciju svojih PMS simptoma i moći ćete da ih lakše razlikujete od simptoma rane trudnoće, kada se nađete u toj situaciji.




"Glow" je aplikacija koja prati vaš period, ovulaciju i predviđa plodne dane. Ova aplikacija je namenjena onima koji planiraju potomstvo i pokazuje kada su vam dani najplodniji, kada je pravo vreme za seks ( i podseća vas da popijete pilulu za kontracepciju ukoliko ostanak u drugom stanju nije ono za čim žudite). "Glow" vam takođe pruža pregled prošlih perioda i pomaže da imate lepo dizajnirane grafikone sa podacima o vašem ciklusu i plodnim danima na jedan razumljiv i vizuelno prihvatljiv način.




"MyCalendar Period tracker" je još jedna u nizu sličnih aplikacija simpatičnog dizajna koja omogućava da pratite vaš ciklus na vašem pametnom telefonu. Ono što bi moglo da je izdvoji od ostalih sličnih aplikacija jeste uzimanje u obzir indeksa telesne mase (BMI) prilikom pravljenja proračuna i procena, a pored toga što  možete pratiti svoje seksualne aktivnosti,  možete voditi evidencije i o svojim orgazmima. U tom smislu, ova aplikacija je nije baš za devojčice koje su dobile prvu menstruaciju  i pogodnija je za starije devojke i žene, ali je interfejs pomalo dečiji i to je jedna od mana koje možemo izdvojiti. 






"Period calendar Cycle tracker" je aplikacija koja je malo ozbiljnijeg, ali ipak ženstvenog i elegantnog dizajna. Kao i sve prethodne aplikacije, omogućava da lakše pratite svoj menstrualni ciklus. Jednostavna je za upotrebu i prilagođava se vašem periodu. I ovde možete pratiti vaša raspoloženja i dobiti obaveštenja o važnim danima vašeg ciklusa na vreme.




Da li koristite aplikacije za praćenje vašeg menstrualnog ciklusa na vašem telefonu ili se oslanjate na pamćenje i nagađanja? 

Da li vam se više dopadaju srculenca i cvetići i neizbežno-roze boja ovakvih programa ili preferirate ozbiljniji stil? 

Imate li omiljenu aplikaciju? 

Podelite sa nama u komentaru.

(slike preuzete sa Google play prodavnice)


Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?