Magnet za valunge - da ili ne? - Moj ciklus
search

Magnet za valunge - da ili ne?

By | 1 comment
Da li magnet za valunge stvarno pomaže ili je to samo privid? Žene u svetu se kunu u ovaj proizvod, a mi smo baš zato istraživali da li deluje.

Šta je magnet za valunge?


magnet za valunge


Ovo je proizvod koji je veoma popularan na tržištu Velike Britanije, a i šire. To je bukvalno magnet koji se stavlja na stomak, tačnije u karličnom predelu, otrpilike u visini materice. 

Cilj je da deluje kao nehormonska terapija i smanji simptome menopauze. 


A može li jedan magnet to zaista?

Nije novost da se magneti koriste za zdravlje. Zapravo, neki izvori tvrde da se magnetna terapija koristila još u vreme Starog Egipta. No, njihova upotreba u svrhe smanjenja nelagodnnosti tokom klimaksa je sasvim nova.

Magnet za valunge koji je najpoznatiji u svetu , je onaj koji plasira brend LadyCare

Kreatori ovog izuma tvrde da može da zameni hormonsku terapiju u menopazi i da je preko 71% žena koje su probale ovaj proizvod potvrdilo da je delotvoran. 

Šta magnet za menopauzu radi i kako deluje?


U našem telu postoji parasimpatički i simpatički nervni sistem. Deo su autonomnog nervong sistema koji baš i ne kotrolišemo voljno. Primera radi, ne možete narediti telu da se ne znoji ili srcu da prestane da kuca . A baš znojenje, osećaj toplote, ubrzan rad srca su ono što karakteriše valunge u menopauzi.

Hormonske promene u menopauzi uzrokuju pojačanu aktivnost autonomnog nervnog sistema i tako dolazi do valunga i noćnih znojenja. 

 Magnet za menopauzu svojim dejstvom stabilizuje rad simpatičkog i parasimpatičkog nervnog sistema i tako se sprečava najveći broj simptoma menopauze

Obećava? 

Hajde da vidimo i ovo:

Kako se koriste magneti za menopauzu?


Magnet se sastoji iz dva dela, poput kopče je. Jedan deo, onaj veći, stavlja se sa unutrašnje strane donjeg veša – dakle do kože. Montira se otprilike u predelu materice. Drugi deo ide sa spoljašnje strane veša i faktički služi da drži magnet na svom mestu.

I to je to. 

Potrebno je da ih nosite 24 sata dnevno, najmanje 3 meseca. 

U tom roku trebalo bi da primetite rezultate. Rok trajanja magneta za valunge je 5 godina. Cena je oko 55$ . Kod nas ih nema, ali ih možete naći na Amazonu.

Deluje mnogo  praktičnije isprobati neke druge prirodne metode za ublažavanje simptoma menopauze. Kapi crvene deteline su se pokazale kao odličan izbor. Sipate u malo vode, popijete 3 puta na dan i ne brinete da li vam se magnet ocrtava na haljini, da li je ispao i da li uopšte deluje. 

A šta ako magnet za menopauzu ne deluje?

Kreatori tvrde  da magnet ne deluje kod povišenog nivoa stresa. U tom slučaju potrebno je prvo poraditi na tom pitanju, pa tek onda pokušati sa magnetom. 

Da li treba zameniti hormonsku terapiju magnetom, jer je to zdravije?

O ukidanju hormonske terapija, ukliko istu i koristite, najbolje je posavetovati se sa lekarom. 

Takođe se posavetujete i zbog samog magneta, jer na primer u slučaju da imate pejsmejker, magnet nije dobra ideja. 

Neki korisnici su prijavili crvenilo na koži, na mestu magneta. To je navodno zbog povećane prokrvljenosti usled magnetnog delovanja na tom mestu. 

A kakva su iskustva sa magnetom za menopauzu?



Možda najpoznatije iskustvo je ono koje je dala pevačica Belinda Carlisle koja je 80-ih imala svoje zlatne trenutke u karijeri. Naime, ona je izjavila za Daily Mail da joj je magnet za menopauzu pomogao i da u roku od 48 sati nije uopšte imala više valunge. Ovo iskustvo se provlači i po našim medijima. 

A šta kažu druge žene koje možda nisu plaćene za reklamu? 

Iskustva su različita. Neke žene tvrde da su samo bacile novac, druge veruju da im je magnet za menopauzu pomogao odmah. 

Ok, a šta kažu studije? Radi li to uopšte?


Naučne studije, na žalost, nisu potvrdile delotvornost magnetne terapije za menopauzu. 

Sa druge strane, praktična studija koju je sprovela sama firma koja je osmislila ovaj koncept, dala je drugačije rezultate. Prema njihovoj studiji rađenoj među ženama policajkama, 71% žena tvrdi da magnet za menopauzu pomaže. 

Placebo? 

Možda! 

Neka i jeste – super je ako deluje. 

Mi smo ipak na strani nekih prirodnih a proverenih stvari. Vi, kako hoćete!

 


Новији пост Старији пост Почетна

1 коментар:

  1. Sve je ovo i dalje kod nas, nazalost, alternativna medicina. Zene retko koriste i menstrualne casice, retko koriste neku kontracepciju a da to nisu pilule itd. Daleko smo mi od savremenih metora, a steta je.

    ОдговориИзбриши

A šta Vi mislite o ovoj temi?