Seks tokom menstruacije - da ili ne? - Moj ciklus
search

Seks tokom menstruacije - da ili ne?

By | Leave a Comment
Verovali ili ne, ali seks tokom menstruacije može biti sjajno iskustvo. Malo neuredno doduše, ali ako izuzmemo taj faktor, on može imati i svoje i prednosti. Na kraju krajeva, zar u trenutku strasti uvek gledate da baš sve bude cakum-pakum, da je posteljina čista i zategnuta i da vam je krevet uvek u blizini? A gde je nestala spontanost?

Ukoliko ste od onih pripadnica ženskog roda koje vole sve da planiraju i kojima se brushalter uvek slaže uz gaćice kada treba da vode ljubav sa partnerom, ovo definitivno  nije tekst za vas.

Ukoliko volite spontane trenutke, uživate u neplaniranoj razmeni intimnosti sa svojim partnerom i gradite ortvoren i iskren odnos, onda je seks tokom menstruacije nešto što morate razmotriti!


seks tokom menstruacije

Ali njemu se neće dopasti ta ideja?


Stvarno tako mislite? 

A znate šta ?  Verovatno mu se ne dopada ni to što imate celulit ili običan pamučan veš umesto vruće crveno-crne čipkaste kombinacije pa ga to ne sprečava da vodi ljubav sa vama!

Prema istraživanju koje napravio magazin "Mens Health", više od 3/4 muškaraca izjavilo je da im ne smeta seks tokom menstraucije, ali  je pola njih ipak rezervisalo ovo zadovoljstvo samo za vođenje ljubavi sa svojom suprugom ili devojkom sa kojom su u ozbiljnoj vezi.

Devojke su te koje češće odbijaju seks tokom menstruacije.

 Sudeći po gore pomenutoj studiji, ako on pristane na to, znači da ste ipak nešto posebno u njegovom životu...

Odnosi tokom menstruacije imaju prednosti


Stručnjaci, lekari i ginekolozi tvrde da odnosi tokom menstruacje nisu štetni, ne  mogu ugroziti vaše zdravlje, pa ukoliko ste oboje "za", nema razloga da ih izbegavate. Naprotiv, to može imati i svoje prednosti:
  • Menstrualna krv može biti prirodni lubrikant, a seks veće uživanje
  •  Tokom krvarenja mnoge žene imaju veću želju za seksom i bolji libido i to je samo jedna od stvari koje možda niste znali o svom ciklusu.  
  • Može vam se dopasti - mnogo! Nekim ženama je i  sama pomisao da rade nešto "naopako" uzbudljiva.
  • Seks tokom menstruacije, posebno onaj praćen orgazmom, može smanjiti menstraulne bolove, jer oskitocin, dopamin, serotonin i ostali hormoni čine da zaboravite na bole i deluje kao lek! Proverite!
  • Menstrualno krvarenje može kraće da traje jer odnosi podstiču kontrakcije materice i izbacivanje krvi.
  •   Povezuje vas sa partnerom na intimniji način.

Verovali ili ne i ma kako vam se činilo - ljudi to rade!Samo ne pričaju o tome naokolo, ne hvale se time i romantična vizija seksa u filmovima obično ne podrazumeva ovakvu nezgodaciju. Ali život nije film, a vi niste holivudski glumci. 

Kako to izvesti? Evo par praktičnih saveta!


odnosi tokom menstruacije


  1.  Odbacite predrasude i budite realni. Seks tokom menstruacije deluje kao nered, ali nije ništa veći od onog koji napravi njegova ejakulacija. Samo što je ovaj u boji! Nećete biti u krvi od glave do pete. Neće vas boleti, neće boleti ni vašeg partnera, niti će vam se desiti neke tmurne, sujeverne stvari.
  2. Spremite peškire. Ne dopada vam se ideja da pravite neref po kući, ma kako  mali bio. Postavite ispod sebe peškire. Tamne. Znate, crno pa se ne vidi!
  3.   Isprobajte vođenje ljubavi pod tušem. Ukoliko vam odnosi tokom menstruacije i dalje zvuči grozno, probajte pod tušem . Treba li da naglasimo da sve to u kadi punoj tople vode i pene možda i neće ispasti tako dobro?
  4.  Držite se misionarske poze u krevetu. Tako ćete smanjiti nered.
  5. Praktikujte vođenje ljubavi tokom menstruacije onda kada vam krvarenje nije obilno.
  6.   Istuširajte se posle odnosa.


Da li može da se zatrudni tokom menstruacije?


začeće tokom menstruacije

Ukoliko želite (ili ne želite) potomstvo, želite da praktikujete siguran seks ili da uživate u seksu bez granica, sigurno se pitate može li se zatrudneti tokom menstruacije?

Odgovor je - MOŽE!

Seks tokom menstruacije nije siguran seks!

Iako su šanse da zatrudnite tokom menstruacije  gotovo neznatne, može se desiti i to. Recimo, u onim situacijama kada je ciklus kratak, a krvarenje traje duže, može se desiti da se ovulacija i menstruacija poklope. Uzmemo li obzir činjenicu da spertmatozoidi mogu da prežive 72 sata unutar ženskog tela, šanse  više i nisu tako male, zar ne?

Ukoliko vam sve ovo ne zvuči kao dobra ideja, i to je u redu. Preskočite intimnosti tih dana. 

Ali ukoliko vas je trenutak srasti uhvatio u vreme menstruacije - ne oklavajte! Jednostavno uradite to! Nije ni upola tako prljavo, krvavo i strašno kao što vam se čini! Ako i napravite nered - očistićete ga! Menstruacija je, na kraju krajeva, sasvim normalna pojava sa kojom moramo da živimo!



Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?