Menstralna čašica vam je odbojna? A šta mislite o lepku za vaginu kao zaštiti od curenja? - Moj ciklus
search

Menstralna čašica vam je odbojna? A šta mislite o lepku za vaginu kao zaštiti od curenja?

By | Leave a Comment
Koliko metoda zaštite od curenja menstrualne krvi možete da nabrojite? U suštini, na prste jedne ruke, zar ne? Hajde da probamo... Tamponi, higijenski ulošci (od plastičnih do platnenih) , menstrualne čašice, menstrualne gaćice  i...? 

Nije lako, zar ne? Biće da na ovom polju baš i nema mnogo inovacija.

Postoje još i sunđeri za menstruaciju, cenjeni su oni morski (ne znamo kako bi se ovo dopalo Sunđer Bobu), pa čak i tamponi namenjeni za višekratnu upotrebu ispleteni od bambusa ili pamuka (da, može biti ručni rad). 


Na stranu koliko su ovakvi proizvodi zaista higijenski, ipak ne mogu da pariraju najnovijem izumu koji  je prevazišao sve ove alternative. U pitanju je "Mensez" karmin koji je zapravo lepak za vašu vaginu



Upoznajte najnovniji izum za menstrualni ciklus - menstrualni karmin (lepak)




menstrualni karmin
Foto: http://www.mensez.com/products.html



Da, dobro ste pročitali - nema menjanja, pranja,neugodnih mirisa, prosipanja, curenja. Sve što iskrvarite tokom ciklusa, ostane tamo gde treba da ostane- u vama, obezbeđeno lepkom kojim zalepite usmine. I to stoji tamo do prvog odlaska u toalet!

A mislile ste da su menstralne čašice odbojne? Zapravo, žene širom sveta su prezadovoljne njima i postoji čitav niz njihovih prednosti.


"Mensez" menstrualni karmin iliti lepak, još uvek je proizvod u fazi razvoja i postao je vidljiv možda najviše zbog antireklame koji je izumitelj Dr. Dan Doops ovog proizvoda upotrebio, kako kaže, slučajno, jer nije vešt u komunakciji. Ukratko rečeno, predstavio je lepak za usmine uvodom "Da, ja sam muško i vi kao žene trebalo je da dođete do boljeg rešenja od pelena i čepova, ali niste!" On dalje smatra da se to nije desilo jer 25% vremena žena  preokupirana svojim ciklusom pa joj produktivnosti kreativnost nisu na nivou. Zato većinu kozmetičkih proizvoda izmisle muškarci. 

Uostalom, ako znate engleski, pročitajte same:




U korist svog proizvoda za zaštitu od menstrualnog curenja navodi činjenicu da i same žene priznaju da menstruacija mođe biti gadna i uzrok raznih neugodnih mirisa. Zapravo, uzrok neprijatnih mirisa su bakterije i nečistoće na ulošcima koje se razviju jer ovi proizvodu skupljaju krv. Dakle, ako ste ikad imali iritaciju od uložaka, po njegovom mišljenju, to je zbog toga.


Pročitajte i zašto se javlja alergija na uloške i kako da to sprečite


No dobro, možda je početak bio malo marketinški nespretan i proizvod predstavljen tonom koji baš ne godi ženskom uhu.

 Hajde mi da vidimo ono najvažnije:


Kako menstrualni karmin radi? 


Naime, Mensez je napravljen od kombinacije aminokiselina i prirodnih ulja. Nanosi se na usmine tokom menstruacije i deluje kao lepak. Time faktički zalepite vaginu i ona ne može da propusti krv. 

I koliko to drži, pitate se?

Kako onda ta krv izađe na kraju?

Jednostavno, kada idete u toalet da mokrite, usmine se odlepe (valjda pod pritiskom mlaza, nije baš najjasnije definisano) i sve izađe. Ostaje vam da se lepo operete, obrišete i ponovo nanesete lepljivi karmin na vaše donje usne. Spremne ste da vaša menstruacija bude nevidljiva!


Mi se samo pitamo:

  • Da li boli kad se delovi tela zalepe pa odlepe?
  • Da li je možda priroda iz nekog razloga ipak postavila stvari tako da krv može da nesmetano izlazi iz tela tokom cikusa?
  • Šta kad moraš u javni toalet gde nema uslova za temeljno pranje i tuširanje? 


Ostaje nam da vidimo kako će se priča oko lepka za menstruaciju dalje razvijati. Ko zna, možda se zauvek rešimo uložaka i tampona.



Background image created by Asier_relampagoestudio - Freepik.com 


I baš nas zanima - kako se vama dopada ova inovacija? 

Новији пост Старији пост Почетна

0 коментара:

A šta Vi mislite o ovoj temi?